top of page
naamloos-494_edited.jpg

Ons Verhaal 

"Als kind al had ik 2 passies nl de zorg voor dieren en de zorg voor natuur.  Later kwam daar de liefde voor landbouw bij en in 2005 studeerde ik af als bio-ingenieur.  Toen al was er de droom om zelfstandig een landbouwbedrijf te beginnen.  Wel een bedrijf met een hart voor de natuur; een meerwaarde voor de aanwezige en omliggende fauna en flora.  Toen ik mijn man leerde kennen bleek dat hij die passies deelt. Bruno is veearts gespecialiseerd in varkenshouderij en met een specifieke expertise rond voeding.  De keuze was dan ook snel gemaakt:  een kleinschalig, extensief landbouwbedrijf met als hoofdtak Duroc varkens met veel buitenloop.  Pas in 2025 kon die droom eindelijk werkelijkheid worden!  Dit willen we de komende jaren graag aanvullen met groenten en kruiden gekweekt volgens de biologische visie in onze eigen moestuinen.

 

Met ouder te worden, een partner te hebben die geweldig kan genieten van lekker eten en 2 hongerige wolven als kinderen, ontstond nog een grote passie: koken!  Voeding is een zeer krachtig iets.  Het zorgt voor gezondheid, voor energie, maar ook voor verbinding tussen mensen en gezelligheid. Ik vind het heerlijk om met veel respect voor de producten een lekker gerecht te maken waar mensen van kunnen genieten.  Een lekker gerecht vult een lichaam, maar ook een ziel.  Zeker als de grondstoffen geteeld zijn met veel respect; respect voor het dier, voor de omringende natuur, voor de mens.

 

’t Zwinhof is een landbouwbedrijf dat 100% gericht is naar verkoop via korte keten (rechtstreeks aan de particulier).  Onze hoofdtak is de verwerking van het eigen vlees tot lekkere gerechten vol groenten en kruiden.  Daarnaast aangevuld met charcuterie met de typische Duroc smaak.  En ja, we hebben al extra plannen voor de toekomst ;-)!"

Zaakvoerder Sofie   

Onze visie

Respect voor het dier

Ja, we houden van dieren!  Elk dier.  Van de kleine spin, de aanwezige vogels en natuurlijk onze eigen dieren.  En ja, onze varkens worden uiteindelijk geslacht.  Maar zolang ze onder onze hoede zijn zorgen we dat ze een goed leven hebben.  Een plek waar ze hun natuurlijk gedrag kunnen tonen in 'hun kudde' zowel binnen in de gestrooide stal als buiten in de weide.  Ze kunnen in de grond wroeten, in water spelen, modderbaden maken, chillen, nog meer chillen ;-), achter elkaar crossen, etc.  Ook kiezen we bewust voor een kleinschalige slachter met veel aandacht voor dierenzorg. 

Respect voor de omgeving

  • We volgen volledig de visie van biologische landbouw.  Dit houdt in geen gebruik van gewasbeschermingsmiddelen en kunstmest.  Ons verpakkingsmateriaal is biologisch afbreekbaak.  Ook het krachtvoer is biologisch (bio-soja wordt in Europa geteeld, dus niet in Zuid-Amerika!).

  • We composteren alle stalmest, samen met het groenafval uit de moestuinen tot perfecte compost voor onze bodems.  Hard labeur!  Maar dit doen we met volle overtuiging.  Hiermee voeden we nl de bodem zelf, al het bodemleven in die prachtige bodem, een cruciaal element in ons ecosysteem.  We zijn dan ook trots dat de torenvalk en de buizerd onze grond vaak gebruikt om te jagen. 

Koken met natuurlijke ingrediënten

We koken met zoveel mogelijk pure ingrediënten, recht uit de natuur.  Zelf voegen we geen bewaarmiddelen of kleurstoffen toe.  Ook bij de aankoop van onze ingrediënten (vb curry) zijn we kritisch om zoveel mogelijk deze visie te volgen.  We koken dus nog op de wijze van onze lieve grootmoeders, maar dan met veel groenten en een moderne twist in de recepten ;-). 

IMG_7587 2e.jpg
IMG_5890.HEIC

Contact

Adres

Hockeyweg 69

2500 Lier

Contact

Vul het contactformulier in:

© 2035 by Doyle Cattle Farm. Powered and secured by Wix

bottom of page